Doprava zdarma od 1000 Kč | Ekologické balení | Odesíláme v pracovní dny do 24h

Stříbrné šperky s modrým či bílým opálem - symbol naděje a čistoty

10.03.2024
Stříbrné šperky s modrým či bílým opálem - symbol naděje a čistoty

Nosit stříbrné šperky s modrým nebo bílým opálem se stává stále populárnější volbou pro mnoho lidí. Tyto klenoty mají nejenom krásný vzhled, ale také symbolizují mnoho významů. Modrý opál je obecně považován za symbol naděje a nových začátků. Bílý opál je pak spojován s nevinností, čistotou a štěstím.

Stříbro 925/1000, ze kterého jsou většinou stříbrné šperky vyrobeny, dokonale doplňuje krásu opálů. Tento druh stříbra je velmi kvalitní a pevný, takže se hodí pro výrobu šperků, které budou sloužit mnoho let. Stříbro 925/1000 je také snadné udržovat a udržet čisté.

Stříbrné šperky s modrým opálem jsou obecně vnímány jako elegantní a jemné, zatímco stříbrné šperky s bílým opálem jsou většinou považovány za svěží a hravé. V obou případech jsou tyto šperky skvělým doplňkem pro každodenní nošení, ale také pro speciální příležitosti.

Pravé modré opály jsou nejčastěji nalézány v Austrálii, ale také v Mexiku, Peru a USA. Bílé opály jsou pak častější v Brazílii a Mexiku.

Synteticky vyráběné opály jsou stále populárnější volbou pro stříbrné šperky. Tyto opály jsou vyrobeny z umělých materiálů, které mají velmi podobné vlastnosti jako přírodní opály, ale jsou cenově mnohem dostupnější. Kromě toho jsou syntetické opály mnohem odolnější a mají lepší kvalitu barev než většina přírodních opálů. Výhodou použití syntetických opálů v šperkařství je také to, že umožňuje větší kontrolu nad velikostí, tvarem a barvou kamene. To umožňuje šperkařům vytvářet šperky s konzistentními designy a kvalitou. Díky těmto vlastnostem jsou synteticky vyráběné opály stále více využívány v návrhu stříbrných šperků a umožňují tak dosáhnout výrazného vizuálního efektu za dostupnou cenu.

Pokud hledáte stříbrné šperky s opálem, můžete zkusit navštívit náš eshop na Rafity.cz. Zde najdete širokou škálu šperků s různými druhy opálů v různých tvarech a velikostech. Můžete si být jisti, že u nás najdete stříbrné šperky s opálem, které budou dokonalým doplňkem pro Váš outfit.