Doprava zdarma od 1000 Kč | Ekologické balení | Odesíláme v pracovní dny do 24h

Rhodiová povrchová úprava stříbrných šperků: výhody, použití a údržba

09.03.2023
Rhodiová povrchová úprava stříbrných šperků: výhody, použití a údržba

Rhodiová povrchová úprava stříbrných šperků

Stříbro je jedním z nejkrásnějších a nejpopulárnějších kovů pro výrobu šperků. Jeho křehkost a náchylnost k oxidaci však může být problémem. Kromě řádného skladování a čištění může být řešením rhodiová povrchová úprava. Rhodium je kov z řady platinových kovů, který se používá jako ochranný povlak na stříbrných špercích.

Rhodiová úprava se nanáší na povrch stříbrných šperků a tvoří ochrannou vrstvu, která chrání šperky před oxidací a opotřebením. Rhodiová vrstva také zvyšuje lesk stříbra a dává mu jasný a zářivý vzhled. Výsledkem je šperk, který vypadá jako nový i po mnoha letech používání.

Rhodium se také používá pro svou vysokou odolnost vůči korozivním látkám a kyselinám. To znamená, že rhodiový povlak zabraňuje poškození šperků způsobenému potem, olejem, parfémy a dalšími běžnými látkami.

Rhodiová úprava se používá především u stříbrných šperků, ale také u zlatých a platinových šperků, aby se zlepšil jejich lesk a odolnost. Tato úprava je velmi populární mezi výrobci šperků, protože zlepšuje vzhled a trvanlivost šperků a zároveň je cenově dostupná.

V naší nabídce najdete stříbrné šperky s rhodiovou úpravou, včetně náhrdelníků, prstenů, náušnic a dalších. Tyto šperky jsou nejen krásné, ale také odolné a trvanlivé, což z nich dělá skvělý dárek pro vaše blízké. V našem eshopu Rafity.cz se věnujeme široké škále stříbrných šperků, od klasických až po moderní designy. Naše šperky jsou k dispozici za konkurenceschopné ceny.

Rhodiová úprava je také vynikající pro zamezení odbarvení a oxidaci stříbra. To znamená, že šperky s rhodiovou úpravou si udrží svůj původní vzhled a lesk déle než šperky bez této úpravy. Rhodiová úprava je také hypoalergenní, což znamená, že se bude hodit i pro osoby, které trpí alergiemi na jiné kovy.

Starost o šperky s rhodiovou povrchovou úpravou je velmi jednoduchá a nenáročná. Pro udržení jejich krásného vzhledu stačí je občas otřít měkkým hadříkem a případně opláchnout vlažnou vodou. Je důležité neexponovat tyto šperky příliš dlouho slunečnímu záření a chránit je před kontaktem s agresivními chemikáliemi, jako jsou například čisticí prostředky. S rhodiovou povrchovou úpravou se setkáme převážně u šperků z bílého zlata a stříbra. Tyto kovy jsou díky této úpravě mnohem odolnější proti poškrábání a oxidaci. Pokud hledáte šperk, který vám vydrží dlouhé roky bez výrazných známek opotřebení, šperky s rhodiovou povrchovou úpravou jsou tou správnou volbou.

Díky svým výhodám se rhodiová úprava stala populární volbou pro výrobce šperků. Rhodiové povrchy stříbrných šperků jsou k dostání za velmi přijatelnou cenu a jsou stále více dostupné i pro běžné zákazníky.

Pokud hledáte krásné a kvalitní stříbrné šperky, můžete si být jisti, že u Rafity najdete vše, co hledáte. Naše šperky jsou vyrobeny z nejvyšší kvality stříbra a zdobeny krásnými zirkony či perlami. Pokud si přejete něco speciálního, naše nabídka se neustále rozšiřuje, abychom vám mohli nabídnout ty nejhezčí kousky přesně pro Vás.