Doprava zdarma od 1000 Kč | Ekologické balení | Odesíláme v pracovní dny do 24h

Stříbro 925/1000 a jeho použití ve šperkařství

09.03.2023
Stříbro 925/1000 a jeho použití ve šperkařství

Stříbro je kov, který se již po staletí používá ve šperkařství díky svému lesku a vznešenému vzhledu. Stříbrné šperky jsou elegantní a klasické a lze je nosit při různých příležitostech. Pro výrobu šperků se nejčastěji používá stříbro 925/1000, právě které najdete v naši nabídce.

Stříbro 925/1000 je slitina stříbra s mědí, která obsahuje 92,5 % stříbra a 7,5 % mědi. Tato slitina je také známá jako stříbro první třídy a je nejčastěji používanou slitinou pro výrobu stříbrných šperků.

Důvodem pro použití slitiny stříbra a mědi je tvrdost materiálu. Čisté stříbro by bylo příliš měkké a náchylné k poškození, což by omezovalo jeho použití pro výrobu šperků. Přidáním mědi se zvyšuje tvrdost stříbra, zlepšuje se jeho odolnost a prodlužuje se životnost šperků.

Stříbro 925/1000 je také hypoalergenní, což znamená, že nezpůsobuje alergické reakce na kůži. To je další výhoda pro zákazníky, kteří mají citlivou pokožku.

Stříbrné šperky jsou vyráběny v mnoha různých stylech, tvarech a velikostech. K dispozici jsou náramky, prsteny, náušnice, přívěsky, náhrdelníky a mnoho dalšího. Stříbro může být také zdobeno různými kameny a drahokamy. Nejčastěji se však jedná o zirkony, čiré nebo v barvách připomínájících nejrůznější drahokamy.

Šperky se zirkony jsou neméně krásnou avšak dostupnou variantou oproti použití drahých kamenů.

Pro zachování vzhledu a kvality stříbrných šperků je důležité dodržovat několik základních pravidel. Šperky by měly být uloženy v ochranné krabičce nebo obalu, aby se minimalizovalo poškození. Měly by být také čištěny pravidelně, aby se odstranily nečistoty a získaly stříbrné šperky zpět svůj lesk.

V dnešní době je stříbrné šperky snadné zakoupit online, ať už na specializovaných e-shopech nebo online klenotnictvích. Jedním ze specializovaných e-shopů na stříbrné šperky je právě náš obchod Rafity.cz

Stříbro 925/1000 ve šperkařství se používá také pro výrobu náušnic, náramků a přívěsků. Díky svému lesku a odolnosti proti korozi je ideálním materiálem pro šperky, které si žádají prémiový vzhled. Stříbrné náušnice jsou v oblibě nejen díky svému vzhledu, ale také díky tomu, že jsou vhodné pro každou příležitost. Náramky a přívěsky zase patří mezi oblíbené dárky pro různé příležitosti, ať už se jedná o narozeniny, svátky nebo jen pro radost.

Při výrobě stříbrných šperků se nejčastěji používá kombinace stříbra a různých kamenů. Oblíbené jsou například šperky se zirkony nebo s drahými kameny nebo jejich levnějšími variantami připomínající safíry, rubíny nebo smaragdy. Tyto kameny nejenže dodávají šperkům krásný vzhled, ale také zvyšují jejich hodnotu.

Výhodou stříbrných šperků je také to, že jsou relativně dostupné a nabízejí širokou škálu stylů a designů. Záleží jen na vkusu zákazníka, zda si vybere jednoduché a minimalistické šperky, nebo extravagantní kousky s bohatou výzdobou. V dnešní době jsou velmi populární například stříbrné náramky a náušnice s geometrickými tvary, které se snadno kombinují s různými outfity.

Závěrem lze říci, že stříbro 925/1000 je velmi kvalitní a oblíbený materiál pro výrobu šperků. Jeho vlastnosti a vzhled jsou vhodné pro různé příležitosti a styly. Pokud hledáte krásné a trvanlivé šperky, stříbro je určitě jednou z nejlepších voleb.